Licht en Water Afdrukken E-mail
Geschreven door Fengo   
maandag, 08 oktober 2018 09:53

De lichtstralen van de zon verwarmden het lichaam van een reiziger die in het gras naast een bosweggetje een dutje aan het doen was. De man voelde het licht op zijn huid en droomde dat het de warme aanrakingen van een mooie dame waren. Niet ver van hem vandaan stroomde een rivier, het water zong op haar eigen unieke wijze een lied en de zwerver droomde dat de mooie dame voor hem zong. De zachte streling van het zonlicht en het klaterende wijsje van de rivier deden hem beetje bij beetje ontwaken. Zachtjes aan probeerde hij zijn ogen open te doen. Regenbogen van licht vielen door zijn wimpers naar binnen en heel even leek het of de dame van zijn dromen echt aanwezig was. Zijn blik ging over het paadje naar de rivier waar de stralen van de zon met het spetterende water speelden en het beeld van een welgevormde vrouw in regenboog kleuren tevoorschijn toverden. De vogeltjes floten en de wind ruiste door de bladeren van de bomen, een mysterieuze aanwezigheid doordrong het gehele landschap. Hij sloot zijn ogen en genoot van de magie die de geluiden en de geuren die hem overspoelden veroorzaakten. De aanwezigheid van de wonderbaarlijke dame opende zich voor hem als een pure witte roos welke haar schoonheid uitstraalde naar deze dromerige bewonderaar.

Zij rook als het frisse groene gras waar hij in lag en haar huid was zacht als de blaadjes van de klaprozen die hem zachtjes streelden en kietelden. Haar ogen waren blauw als de korenbloemen die hem omringden en haar haren goudgeel als de zonnestralen die hem zo liefdevol verwarmden. Haar glimlach was als die van de grote zonnebloem die blij naar het licht keek en wist dat er hoop was. Haar jurk wit als de lelie gelegen in het water van het meer waarin de rivier zich een eindje verder naar beneden wierp als een machtige waterval.

Beelden van intense schoonheid vloeiden binnen langs zijn geestesoog en gevoelens van hevig verlangen ontwaakten in zijn lichaam. Met een enorme schok die zijn gehele lichaam verlichte schrok hij wakker vasthoudende aan het laatste beeld van de naakte dame die hij nog steeds met zijn geestelijke armen vast had en nooit en te nimmer meer los wilde laten.

Hij werd rustig wakker en zag tot zijn verbazing een witte duif die vlak bij hem zat en een rode roos in haar bek had. Hij was er zeker van dat dit een teken was en besloot dan ook om de duif te volgen toen deze opvloog en hem langs het bospaadje tot diep in een wild en onbekend woud lokte.

De dagen vlogen voorbij terwijl hij dit prachtige woud doorkruiste en algauw verloor hij elk besef van tijd en aanwezigheid. Soms wist hij niet meer of hij aan het dromen was en nog steeds ergens langs een riviertje of zo lag te slapen. Het bos en de vele avonturen die het herbergde zag er het zelfde uit in zijn dromen als in de werkelijkheid. Bovendien waren zijn dromen zo helder dat hij ze ook daadwerkelijk als echt ervoer en zodoende op allerlei verschillende manieren samenkwam met de vrouw van zijn dromen. Hij wist niet of deze vrouw een Engel of een Demon was, een Fee of een Elf, een Nimf of een Godin, maar hij geloofde erin en volgde de draad van het verhaal waarin zij hem verleed totdat hij op een dag volledig werd ontkleed.

Soms zag hij haar naakt op de rug van een hert wat voorbijschoot, andere keren zat ze in een boom en droeg een prachtige tooi van veren die in alle kleuren van de regenboog op haar zacht gebruinde lichaam viel. Ze zag er altijd anders uit, soms waren haar ogen donker als de nacht en haar haren als ebbenhout zo zwart. Andere keren waren ze als glinsterende helderblauwe lichtjes die hem verleden om zelf in het donker zijn weg te zoeken in haar fantastische woud wat net als zij vele vormen aannam en hem steeds weer verraste met onverwachte ontmoetingen.

 

 

Share
 
SEO by Artio