De Poes en de Boom Afdrukken E-mail
Geschreven door Fengo   
zondag, 23 september 2018 15:19

(Laat de Levensboom der Liefde het bouwwerk van ons hart zijn. Leer mij om zijn wijsheid te begrijpen zodat ik de nodige kennis en liefde aan mijn medemensen kan geven en wij allemaal in vrede verder kunnen leven).

De Princes der Gezichten en de Meesteres der Schone Namen hoorde het gebed van Soholiah en besloot zijn wensen in te vullen. Ze transformeerde zich in Engel Ariel en daalde af naar de Aarde. Als snel vond ze de weg naar de Engelentoren. Ze vloog binnen door een raam in de bovenste verdieping en kwam zo terecht in het Huis van de 72 Engelen. Metatron lag in zijn zetel te slapen als een kleine jongen. Ze hield ervan om hem zo te zien. Het deed haar denken aan Marah en aan haar eerste liefdeservaringen te samen met Soholiah. Maar nu was het tijd voor de levensboom en voor de Engelen die er in woonden om hun verhaal te doen en hun toneel te spelen.

Ariel liep zachtjes naar Metatron toe en gaf hem een tedere kus op de wang. Hij werd wakker en glimlachte. Bedankt voor deze schitterende nieuwe dag zei hij terwijl hij naar het stralende gezicht van Ariel keek. De Zon kwam net op en haar betoverende licht zorgde ervoor dat hij zich blij en opgewekt voelde. Hij keek in de spiegel en zag dat hij er als een boom uitzag. Hij was jong en gespierd en in één keer herinnerde hij zich zijn avonturen en de magische levensboom waarop Marah geklommen was om hem te ontmoeten. Hij zag haar voor zich staan op de magische landkaart van zijn verbeelding, een zee aan mogelijkheden die enkel hij kon bevaren.

Hij herinnerde zich het Schip en zijn vele reizen en besloot dat het tijd was om het boek van Metatron te openen waarna Engel Ariël als een Poes op de tafel sprong en tussen de spiegel en het grote boek van de rode magie in ging zitten. Metatron keek naar het gezicht van Ariëlle wat verbonden was met het zijne dankzij een grote krans van licht die zij beiden droegen. Het vuur laaide op toen Metatron met zijn handen het boek opende en met zijn ogen de poes gadesloeg. Het vertrek werd in rook gehuld waarna het Theater van de Letterfee weer begon en Metatron het podium opstapte om zijn verhaal te vertellen.

Wie ben ik en Wat is de Levensboom

Ik ben de schrijver van dit verhaal, jullie zullen me beetje bij beetje leren kennen dankzij dit verhaal net zoals ik mezelf steeds beter leer kennen elke keer als ik weer in mijn boek duik, in dit boek duik, ik zit erin snap je ik ben hier, ik spreek tot U geest en tot U verbeelding. Ik vul je geheugen met mijn woorden, ik ben een onzichtbare voeding die door het gehele boek stroomt en 1 voor 1 de personages erin tot leven doet komen.

Wil ook jij deel uitmaken van dit verhaal wees dan aandachtig en kom erin ga mee met de stroom en laat je zo meevoeren naar het fantastische Theater van de Letterfee.

Het theater van de Letterfee bevind zich in de levensboom, het diagram van deze Levensboom is de magische kaart waarmee wij door dit boek kunnen reizen, laten wij dus een gaan kijken wat deze levensboom en deze magische kaart precies voorstellen.

De Levensboom

De levensboom is als een innerlijke landkaart die ons alom aanwezig omringd. De levensboom is opgebouwd uit 10 sferen en een 11de die niet altijd word afgebeeld. Deze sferen worden Sephiras en Sepiroth genoemd, wat iets wilt zeggen als wielen van licht. Het zijn wielen van energie die vergelijkbaar zijn met de Chakra’s de energie centrums die zich in ons bevinden.

Deze 10 energie centrums worden ook in verbant gebracht met de nummers die ze dragen, met de numerologie, de planeten (astrologie), de tarot kaarten en het Hebreeuws alfabet waarvan de letters zich bevinden op de wegen die de verschillende energie centra met elkaar verbinden.

Al deze symbolen stellen innerlijke en uiterlijke krachten voor, maar ik ga het vooral hebben over de innerlijke krachten, omdat ik denk dat de oplossing voor alles, in ons zelf licht, en dat we alleen door onszelf te verbeteren, de wereld kunnen verbeteren.

Mooi geschreven maar nu moeten we het nog leven.

Mooi gezegd, maar het is nog niet gedaan.

Kom het is tijd om te gaan.

Kom dan planten wij het zaad, kom want het is nooit te laat. De taal, de omgedraaide letters zullen ons helpen. Wij zullen de Tijd omdraaien en alle fouten wissen. Het zaad van de boom is gepland in dit boek, met deze woorden en zal tot vele zinnen, verhalen, hoofdstukken, vruchten van letters worden.

Kether de eerste Sefirah van de Levensboom is de Kroon maar ook het zaad, begrijp de taal, te Laat, te Laat.

De tijd tikt als letters voor je ogen.

Zie je een Wit Konijn dan heeft je fantasie je niet bedrogen.

Kether eerste Sefirah van de Levensboom

De 1 staat voor Kether en Kether is het eerste waaruit al het andere is voortgekomen. Kether is het begin vandaar dat wij dan ook hier met ons verhaal zullen beginnen en deze gekke inleiding snel achter laten om op avontuur te gaan in leukere gedeelten van het Boek.

Als het boek het ons toelaat tenminste,

als de Schrijver wil schrijven

en de Fee onze wensen wil vervullen.

Wie zijn wij?

Wij zijn de personages van het boek,

wij zijn 1 met het Boek en het boek is 1 met ons.

Wil jij ook 1 zijn wil jij ook deel uitmaken van het verhaal?

Trek, Kies of koop dan toch een kaartje,

kom kom kom naar het Theater van de Letterfee.

Stilte zei het boek wat zeer eigenwijs was en haar bomenkwekerij niet zomaar de mond liet snoeren, vooral de mond van Kether niet, want uit deze mond was Adem gekomen en deze Adem dacht en dacht en stelde zich van alles voor deze Adem bracht en brengt nog steeds dit boek tot leven, deze Adem is en wanneer de personages leren om stil te zijn zullen zij Hem kunnen horen en zullen zij inzien dat Zijn boodschap zich overal bevind. Adem is A, adem is 1 dus laten wij doorgaan met het eerste zodat Alice zich kan ontsluieren en meer vertellen over het witte konijn, de tijd die ons uitnodigt om mee te gaan naar het grootse Theater van de Letterfee wat al lang begon voordat ook maar iemand het doorhad.

De 1 van Kether word ook in verbant gebracht met de vier azen van de tarot en de speelkaarten deze kaarten staan alle 4 voor een kans, een nieuw begin, het begin van een ontwikkeling van één van de energieën die deze kaarten representeren.

Maar welke kansen stellen de kaarten dan voor vroeg een dwaas die zijn mond niet kon houden. De Letterfee stuurde hem gelijk naar Neptunus waar hij in alle stilte zijn lesje kon leren.

De moderne astrologen brengen Kether in verband met Neptunus.

Kether staat voor de wilskracht, de levensenergie, maar ook voor de geest en de geestkracht.

Deze geest is een vurige geest, een spontane en inventieve geest, het is de hogere intelligentie die sneller reageert dan elke gedachte.

Kether staat helemaal bovenaan op de levensboom en stelt dan ook het hoogste, het beste in onszelf voor het is de ster die we allen zijn. Het is ons hogere Ik, ons hogere Ego, de goddelijke vonk in ons.

Het is het gene dat je echt wil diep vanbinnen in jezelf, degene die je echt bent, diep vanbinnen in jezelf.

Het is het doel van je leven, Je taak. Je lotsbestemming zei de Magiër

de Letterfee lachte en begon met vragen te stellen.

Wat is je doel. Wat wil je, wat wens je?

Mijn wens

Ik weet niet wat jullie willen, maar ik weet wat ik wil. ik wil dit verhaal afmaken en uitgeven en het is mijn wens dat jullie er allemaal ten volle van genieten en er veel uit bijleren.

Dat dit Boek een schitterend avontuur mogen zijn waar iedereen van kan genieten. Een levend avonturen boek vol geheimen waarin de Hogepriesteres zichzelf ontsluiert en de Magiër tot leven komt als een Engel in al de kleuren van de regenboog.

(Heb mij lief, lees mij, ontdek mij, kreunde het boek dus waagde ik mij nogmaals in haar schitterend paleis en keerde zodoende terug naar het heerlijke verleden waaruit dit hele verhaal ooit was ontsproten).

Het Meer

Haar bron was tot een Meer geworden waar ik Meer van wilde weten en voelen vandaar dat ik besloop om stil te zijn en meer te lezen over Haar, om mij te interesseren in Haar in plek van er steeds meer en meer bij te schrijven. In plaats van maar door te gaan met er mijn eigen woorden aan toe te voegen en zodoende de zalige stilte die Zij ons allen aanbied steeds te verstoren.

Laten wij dus genieten van Haar stille gezang en ons hart openen voor de Adem, het ritme der oneindigheid wat steeds door andere personages spreekt totdat uiteindelijk de nieuwe morgen in zijn volle glorie aanbreekt.

Ik ben het Meer, het Meer van Alice, het Meer van de Magiër.

Mijn Meer is een Meer van Adem. En dus onzichtbaar.

Mijn Meer is een Meer van liefde. Een Meer wat ik soms zie glinsteren als een ster in de ogen van mijn geliefden. Mijn geliefden zijn Meren, meren van licht, en meren van donker, meren van stilte en meren van geluid.

Het eerste Meer was het Meer van Adem. Het Meer van de A.

Ik wilde meer van de A, ik wilde en wil nog steeds de A beter leren kennen. Ik wil Alice aanschouwen in al haar glorie. Het Witte Konijn liet mij niet met rust en bleef maar op de tijd wijzen en zei dat ze dringend haar intrede wilde doen.

Stilte Schreeuwde het Boek wat zo langzamerhand gek werd van de personages die voor hun tijd het theater binnen kwamen lopen en er niets van begrepen, gelukkig waren Meer en Adem er die haar geruststelden door een vrolijk liedje te zingen over de heerlijke tijd die niet bestond en de toekomst die zich hier en nu creëert met elke letter, met elk woord dat zijn bijdrage levert aan de gedachten en aan de zinnen die in dit boek huizen.

Maak je geen zorgen over morgen zei het witte konijn wat gelukkig van gedachten was verandert en zijn horloge even had stil gezet om van de tijdloze muziek der liefde te genieten. Kom, kom maak kennis met het heilige alfabet, maak kennis met de A en Adem Adam, laat je niet misleiden door geletterde illusies en ontdek je Naam, ontdek wie je bent en wat je hier komt doen. Maak kennis met jezelf en ontdek Mij fluisterden Zij waarna de muziek verstomde en de Aleph haar intrede deed.

De Aleph

De waarde van de Aleph is 1. Aleph en Kether zijn 1 en de bron van Alles. Zij zijn het bewustzijn en de goddelijke naam van dit bewustzijn is Aihah, of Eheieh. Een Naam die meestal vertaald word door ik ben, maar die ook vertaald kan worden door de A die was.

(A was en is de vervoeging van het werkwoord zijn fluisterde een geluierde Dame in het zwart. Ik schrok en vroeg haar wie ze was? Ik ben het toeval zei ze waarna ze in een keer weer verdween. Een paar minuten later verschijn ze weer en zei: “Maak wit datgene wat eens zwart was en beschrijf de heerlijkheid van mijn Naam”).

Ik ben het zijn was dus de Aleph, Alice en de Magiër van Kether.

Zijn Naam was de bron van het Meer en het huis van de Boom. Zijn Naam Was 1 in het Meer. Maar wanneer wij dit Meer willen benoemen. Verdelen wij het en zullen wij nooit deze eenheid kunnen bereiken.

Hij is de Fee en Zij is het Theater, Wij zijn de personages die in Hen zijn en Zij zijn de personages die in Ons zijn. Allemaal theater van de Letterfee die hiertoe door Adem werd aangezet. Tijdloosheid om verder te gaan Zei het witte konijn wat zich getransformeerd had tot een schitterende Engel. De Godin keek ons verleidelijk aan en nodigde ons uit om samen met haar het eerste meer te gaan verkennen. Zij beloofde dat ze ons zou verwennen en liet haar blauwe kleed op de grond vallen waarna zij als een schitterend wit licht werd wat ons meenam naar het eerste meer.

Het eerste Meer was zonder woorden en zonder worden. Het eerste Meer werd gevuld door het oneindige Liefdeslicht, de Ain Soph Auor. Dit licht is gemaakt van alle kleuren, dit licht is als een regenboog van liefde. Dit licht is de harmonie der tegenstellingen. In dit licht zijn de tegenstellingen zich nog niet bewust van zichzelf. Zij zijn onschuldig, zij zijn Maagd, het zijn de Maagdelijke geliefden die 1 Zijn. Het zijn de Vader en de Moeder van ons universum, die nog geen vader en moeder zijn. Zij zijn de Kroon van Licht, de Regenboog die alles verbind. Zij zijn Kether en Kether is mijn Geliefde. Kether is Alice en Alice is zo volledig, dat deze tekstjes altijd onvolledig zullen blijven.

Toen Metatron klaar was met zijn tekst keek hij tevreden naar Ariel en vertelde haar dat het zaad van het boek gepland was en de boom in het meer was opgericht.

Het verleden en het heden zijn nu verbonden door de daad der liefde en de toekomst komt tevoorschijn uit het grote boek des levens in de vorm van een verhaal over iemand die zichzelf schiep naar zijn eigen beeld en de vrouw van zijn dromen tot leven toverde in de tuin van zijn verbeelding.

Hij zag de tuin in de spiegel en wist dat hij zich in de wereld van zijn eigen verbeelding bevond.

(Toen het Visioen voorbij was en de verbinding tussen Ariël en Metatron verbroken werd kwam Soholiah weer tot zichzelf. Hij was aan het lezen in het grote boek der Engelen en vond alles super interessant).

Share
 
SEO by Artio