De 9 Engelenkoren van de Levensboom Afdrukken E-mail
Geschreven door Fengo   
maandag, 24 september 2018 11:31

De 72 Engelen van het Kabbalah wonen in de 9 bovenste Sephiroth (sferen) van de Levensboom. De onderste Sefirah (sfeer) die Malkuth, het Koninkrijk word genoemd is de Aarde. Er zijn 9 Engelenkoren, 1 Engelenkoor per Sefirah. Elk Engelenkoor bestaat uit 8 Engelen: 9 x 8 = 72.

Het eerste Engelenkoor word de Serafijnen genoemd en staat onder de leiding van Aartsengel Metatron, Prins der gezichten en Koning van de Sefirah Kether. Kether is bovenste Sefirah, ook wel de Kroon genoemd.

Het tweede Engelenkoor staat onder leiding van Aartsengel Raziel en wordt het Engelenkoor der Cherubijnen genoemd. Zij werken voornamelijk met de Krachten van de Sefirah Hochmah.

Het derde Engelenkoor staat onder leiding van Aartsengel Tzaphkiel en wordt het Engelenkoor der Tronen genoemd. Deze Engelen werken voornamelijk met de Krachten van de Sefirah Binah

Het vierde Engelenkoor, de Heerschappijen genaamd staat onder Leiding van Aartsengel Zadkiel.

Het vijfde Engelenkoor is het koor der Krachten wat werkt onder leiding van Aartsengel Camael met de krachten van de Sefirah Gevurah.

De Machten vormen het zesde Engelenkoor onder leiding van Aartsengel Rafael. Zij werken voornamelijk met de krachten van de Sefirah Tiferet die ook wel Tifaret of Tiphret genoemd wordt.

De Vorstendommen vormen het zevende Engelenkoor onder Leiding van Aartsengel Haniel. Zij werken voornamelijk met de Krachten van de Sefirah Netzah

Aartsengel Michael Heerst over de Aartsengelen: het achtste engelenkoor wat voornamelijk werkt met de krachten van de Sefirah Hod.

Het negende Engelenkoor heet het koor der Engelen en het is dankzij Hen dat alle krachten van de voorgaande Engelenkoren zich materialiseren. Zij staan het dichtst bij ons en wij kunnen hen dan ook als onze naaste medewerkers beschouwen. Zij werken voornamelijk met de krachten van de Sefirah Jesod en staan onder het liefdevolle toezicht van Aartsengel Gabriel.

Share
 
SEO by Artio